Mainos
Mainos

Suomalaiset hakevat nyt innokkaasti energia-avustuksia

Valtion energia-avustusten haku on aiheuttanut pienoisen rynnäkön tänä talvena - hakijoita on selvästi enemmän kuin edellisellä hakukierroksella pari vuotta sitten. Energia-avustusta haetaan ahkerasti, sillä korkea öljyn ja sähkön hinta sekä pari kylmää talvea ovat kypsyttäneet suomalaiset.

Tällä kertaa 20 prosentin avustuksen lämmitysjärjestelmän vaihtoon saa ilman tulorajoja. Lisäksi kotitalousvähennys pienentää lämpöremontin hintaa jopa kolmanneksella. Energia-avustus myönnetään asuntoihin, joissa öljy- tai sähkölämmitys vaihdetaan energiatehokkaampaan järjestelmään.

Vaikka haku on vasta alkanut, kunnat ovat jo myöntäneet nopeita aloituslupia.

- Parikymmentä aloituslupaa on myönnetty jo. Kaikki haluavat välittömästi porata nyt kun on halvat talvihinnat, sanoo Kokkolan kaupungin toimistopäällikkö Ove Åbacka.

Eniten avustuksia haetaan kaukolämpöön, kalliolämpö tulee kakkosena. Haja-asutusalueella todellisia lämpöremontin vaihtoehtoja ovat vain maa- ja pellettilämpö.

Katso Outi Airolan juttu (Kymmenen uutiset 20.2.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme