Mainos
Mainos

Suomalaiset hakevat terapiaa ennustajilta

Ennustajien asiakkaat hakevat terapiaa ja piristystä arkeen. Ilmiö saattaa kieliä myös epäluottamuksesta virallista terapiaa ja valtauskontoa kohtaan.

Mystiset uskomukset näyttävät elävän edelleen vahvoina Suomessa. Jyväskylän yliopiston julkaisusarjassa ilmestyneen tutkimuksen mukaan esimerkiksi ennustajalla käynti on yleistä.

Teoksen kirjoittajan mukaan enemmistö ennustajien asiakkaista on naisia. He hakevat terapiaa ja piristystä arkeen. Usein ennustajaan turvautuminen liittyy elämän vaikeuksiin. Ilmiö saattaa kieliä myös epäluottamuksesta virallista terapiaa ja valtauskontoa kohtaan.

Ilmiötä tutkinut yhteiskuntatieteiden lisensiaatti Tuija Ketola yllättyi siitä, että ennustaminen on edelleen tiukasti kietoutunut maagisiin ja uskonnollisiin uskomuksiin. Ennustajalla käyminen liittyy mystiseen maailmankatsomukseen.

Kirja tarkastelee ennustamista kulttuuri-ilmiönä haastattelujen perusteella. Ilmiön yleisyys on aiempiin tutkimuksiin nojaava arvio: joka viides nainen on käynyt jossakin elämänsä vaiheessa ennustajalla, ja noin kolmannes suomalaisista uskoo nähneensä ennusmerkin tulevasta tapahtumasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot