Mainos
Mainos

Suomalaiset haluaisivat enemmän lapsia

Suomalaisten perheiden todellinen lapsimäärä jää kauaksi ihannetavoitteesta. Keskimäärin lapsiperheessä on 1,8 lasta, kun ihanteellisena lapsilukuna suomalaiset pitävät 2,4:ää.

Väestöliiton tuoreen perhebarometrin mukaan vähälapsisuuden syinä pidetään yleisellä tasolla nautinnonhalua, itsensä toteuttamisen tarvetta ja työn ja perheen yhteensovittamisen vaikeutta.

Henkilökohtaisiksi syiksi vähälapsisuuteen vastaajat ilmoittivat opinnot, sopivan kumppanin puuttumisen ja taloudellisen epävarmuuden. Nuorehkot naiset epäilivät myös omaa tai puolison kypsyyttä vanhemmuuteen.

Väestöliiton Väestöntutkimuslaitoksen johtaja Ismo Söderlingin mukaan hedelmällisyysikäiset suomalaisnaiset synnyttävät nykyään keskimäärin 1,7 lasta. Söderling muistuttaa, että eurooppalaisittain luku on korkea, vaikka kasvunvaraa olisikin. Joitakin vuosia sitten naiset synnyttivät keskimäärin yli kaksi lasta.


Tällä hetkellä noin joka seitsemäs nainen jää lapsettomaksi. Tulevaisuudessa määrä voi kasvaa jopa joka viidenteen.

Helmikuussa tehtyyn kyselyyn vastasi noin 7000 ihmistä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 24.09.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot