Mainos
Mainos

Suomalaiset haluavat kummilapsia katastrofialueelta

Suomalaiset ovat heränneet pidempiaikaiseen auttamiseen Aasian luonnonkatastrofin myötä.

Suomalaiset ovat aktivoituneet Aasian kriisin myötä entistä enemmän kummilapsitoimintaan. Esimerkiksi Plan Suomessa ja Interpediassa puhelimet ovat soineet jatkuvasti.

- Meille tulee valtavasti soittoja ihmisiltä, jotka haluavat ottaa kummilapsen. Tämä on selvästi herättänyt ihmisiä pidempiaikaiseen auttamiseen, kertoo viestintäpäällikkö Marja Vesala Plan Suomesta.

Interpedia järjestelee kummilasten lisäksi kansainvälisiä adoptioita. Osa kysymyksistä on koskenut juuri lapsen adoptoimista katastrofialueelta. Tiedottaja Terhi Hollo sanoo, että nyt on kuitenkin muun avun aika.

- Sehän ei ole mikään katastrofiavun muoto. Siinä on aika monta seikkaa. Ensinnäkin se, että aina koitetaan kartoittaa ne muut vaihtoehdot. Lapselle on kuitenkin parasta kasvaa siellä omassa synnyinmaassaan, Hollo perustelee.

Interpedia on laajentamassa Aasian katastrofin myötä kummilapsitoimintaansa. Plan Suomi puolestaan toimii ainakin lähitulevaisuuden tutuilla alueilla ja lapsimäärillä. Järjestö keskittää nyt voimavaransa hätäaputyöhön.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot