Mainos
Mainos

Suomalaiset hämmästelivät tulipalloa – Ursalle yli sata ilmoitusta

Tähtieteellinen yhdistys Ursa on saanut yli sata ilmoitusta yötaivaalla näkyneestä tulipallosta Suomen etelä- ja keskiosista.

Havaintoja on Ursan Taivaanvahti-palvelun ilmoitusten mukaan alettu tehdä iltayhdeksän jälkeen. Useissa ilmoituksissa tulipalloa on kuvattu kirkkausasteeltaan jopa aurinkoon verrattavaksi.

Kouvolassa puoli kahdentoista aikaan yöllä tulipallon havainnut kertoo ajaneensa Viitostietä kohti pohjoista tehdessään havainnon.

– Aivan tien suuntaisesti tuli jotain liekehtivää yötaivaalla alas, eli näytti siltä, että se putoaisi keskelle kaistaviivaa. Kuusankoskella saattoi kolista, hän kertoo havainnosta. Selkeästi näkyi liekki lennon loppuvaiheessa. Liekki ikään kuin pyörähti pääjuovan ympärillä.

Turussa pihallaan ilmiötä hämmästellyt puolestaan kuvailee kokemusta näin:

– Olin pimeällä pihallamme ja satuin näkemään kerrankin kunnolla tuollaisen putoavan todella valoisan meteoriitin?! Kun mikä lie hiipui, siitä irtosi vielä pienempi palanen. Katsoin välittömästi kelloa puhelimesta: 22.37. Kaunis ja selkeä taivas, ei pilviä näkyvissä. Hieno näky!

Reilu viikko sitten uutisoitiin tulipallosta, joka aiheutui Mikkeliin syöksyneestä meteoriitista.

Sunnuntai-illan tulipallosta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme