Mainos
Mainos

Suomalaiset hoitavat hampaitaan puutteellisesti

Omahoidon suurin puute on hampaiden harjaus. Suuri osa suomalaisista harjaa hampaansa edelleen vain kerran päivässä.

Suomalaisten omatoimisessa hampaidenhoidossa on suuria puutteita. Heikon omahoidon vuoksi varsinkin iensairauksia on suomalaisilla suhteellisen paljon.

Aikuisväestö saa heikosti opastusta hampaidenhoitoon hammaslääkärikäyntien yhteydessä, Kansanterveyslaitoksen Terveys 2000 -raportista selviää.

Omahoidon suurin puute on hampaiden harjaus. Suuri osa suomalaisista harjaa hampaansa edelleen vain kerran päivässä.

Vuoden 1980 tilanteeseen verrattuna karieksen määrä on vähentynyt selvästi, mutta iensairauksien määrä on pysynyt lähes ennallaan.

-Aikuisten kohdalla iensairauksien hoidon tarve on suuri. Tilanne hallitaan vain ehkäisevää ja jokaisen omatoimista hampaidenhoitoa parantamalla. Mitkään toimenpiteet eivät auta ilman omahoitoa, kehittämispäällikkö Anne Nordblad sosiaali- ja terveysministeriöstä kertoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot