Mainos
Mainos

Suomalaiset hyväksyvät parvekkeella tupakoinnin

Vain joka viides vastaaja katsoo, että taloyhtiön pitäisi voida kieltää parveketupakointi. Tämän arvellaan johtuvan siitä, että harvalla on kokemusta parveketupakoinnin haitoista.

Valtaosa suomalaisista hyväksyy parvekkeella tupakoinnin. Aamulehden teettämän kyselyn mukaan 70 prosenttia kansalaisista on sitä mieltä, että taloyhtiöllä ei ole oikeutta kieltää asukasta tupruttelemasta omalla parvekkeellaan. Joka viidennen mielestä taloyhtiön pitäisi voida kieltää parveketupakointi.

Tutkija Patric Sandström Kansanterveyslaitoksesta arvioi lehdessä, että vastaukset eivät kerro niinkään suomalaisten asenteista tupakointiin vaan siitä, että harvalla on kokemusta parveketupakoinnin haitoista.

Korkein oikeus linjasi viime viikon maanantaina, että taloyhtiö ei voi kieltää tupakointia huoneistojen parvekkeilla paitsi erityistapauksissa.

Taloustutkimus haastatteli kyselyä varten 1003:a ihmistä viime viikolla. Tutkimuksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme