Mainos
Mainos

Suomalaiset hyväksyvät yhteisöverouudistuksen

Valtaosa suomalaisista haluaa tasata yhteisöverojen vaihtelua valtionosuuksin. Kannatus on pienintä pääkaupunkiseudulla.

Sanomalehti Kalevan Suomen Gallupilla teettämän kyselyn mukaan kolme neljästä suomalaisesta hyväksyy suurten kaupunkien yhteisöverojen siirtämisen valtionosuuksina köyhille kunnille.

Yhteisövero on osakeyhtiöiden ja muiden yhteisöjen maksama 29 prosentin tulovero. Vuoden alussa tuli voimaan uudistus, jonka mukaan valtiolla on oikeus siirtää tätä verosummaa rikkailta kunnilta kriisikunnille.

Uudistus saa eniten kannatusta Lapin läänissä, ja vähiten pääkaupunkiseudulla, joka on maksajana muutoksessa. Kuitenkin myös pääkaupunkiseudulla enemmistö hyväksyy tuen.

Pääkaupunkiseudun lisäksi uudistuksesta ovat kärsineet Salon ja Oulun kaupungit.

Kuntien saamaa yhteisöveropottia leikattiin vuoden alussa ja samalla köyhien kuntien valtionosuuksia lisättiin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot