Mainos
Mainos

Suomalaiset keski-ikäiset voivat oletettua paremmin

Suomalaiset keski-ikäiset voivat tuoreen tutkimuksen mukaan luultua paremmin.

Käsite keski-iän kriisi ei sovellu suomalaisiin yli nelikymppisiin kansalaisiin, vaan paremminkin heitä voi kuvata käsitteellä kultainen keski-ikä. Tällaisia tuloksia piirtää Jyväskylän yliopiston Lapsesta aikuiseksi -tutkimus, joka on seurannut samojen ihmisten vaiheita yli 30 vuotta. Seurannan kohteet ovat nyt keski-iän alussa 42-vuotiaita.
Tutkimuksen johtaja professori Lea Pulkkinen pitää tuoreimpia keskiarvoja yllättävän myönteisinä. Kansakunnan näkökulmasta se on lohdullista, koska tämä ikäryhmä huolehtii työelämästä, lapsista ja vanhuksista. Osa keski-ikäisistä on toki kokenut murheellisia vaiheita, mutta enemmistön elämä näyttää vakiintuneen uomiinsa.

Pitkittäistutkimuksen seuraava yhteenveto laaditaan 2009, jolloin seurantaryhmään kuuluvat täyttävät 50 vuotta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot