Mainos
Mainos

Suomalaiset kokevat kaupunkinsa turvallisiksi

Suomalaiset kaupungit mielletään turvallisiksi ja viihtyisiksi asua ja elää. Lisäksi asumiskustannukset koetaan eurooppalaisittain varsin kohtuullisiksi, selviää eurooppalaisesta kyselystä.

Asumiskustannuksissa helsinkiläiset tosin erottuvat muista. Yli puolet pääkaupunkilaisista on nimittäin vahvasti eri mieltä siitä, että kohtuuhintainen asunto löytyisi helposti.

Toisaalta näkymät työpaikan löytämisen helppoudesta arvioidaan parhaimmiksi juuri Helsingissä. Sen sijaan esimerkiksi porilaisista liki 70 prosenttia on eri mieltä väittämän kanssa.

Kyselyä varten haastateltiin asukkaita 75:ssä Euroopan kaupungissa, joukossa Suomesta Helsinki ja Oulu. Lisäksi muun muassa työ- ja elinkeinoministeriön aloitteesta tehtiin Suomessa rinnakkaistutkimus, jossa olivat mukana Espoo, Vantaa, Tampere, Turku, Lahti, Pori ja Seinäjoki.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme