Mainos
Mainos

Suomalaiset korjaavat laiskasti veroehdotuksiaan

Vuosittain lähetetyistä yli kolmesta miljoonasta veroehdotuksesta vain 30 prosenttia palautetaan korjattuina verotoimistoihin.

Vain noin kolmannes reilusta kolmesta miljoonasta veroehdotuksesta palautetaan korjattuna verotoimistoihin, kertoo Aamulehti.

Veronmaksajain keskusliiton mukaan suomalaiset jättävät etenkin palautusta saadessaan veroehdotuksen helposti tarkastamatta. Veroehdotus kannattaa kuitenkin käydä läpi, sillä esitäytetyssä versiossa eivät näy esimerkiksi matka- tai tulonhankintakulut.

Veroilmoituksen suhteen suomalaiset vaikuttavat huomattavasti tarkemmilta. Veronmaksajain keskusliitto kuitenkin muistuttaa, että verovelvollinen on yhtä lailla vastuussa verotustietojen oikeellisuudesta, ovatpa ne sitten esitetty tavallisen ilmoituksen tai "tarjouksen" muodossa.

Nykyiset veroehdotukset ja -ilmoitukset on tarkoitus korvata kaikkia veronmaksajia koskevilla esitäytetyillä ilmoituksilla. Muutoksen on määrä tulla voimaan ensi vuonna.

Vuoden 2004 veroehdotus on palautettava verotoimistoon tai jätettävä palautuskuoressa postiin viimeistään maanantaina.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 14.06.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot