Mainos
Mainos

Suomalaiset lähdössä Arctic Sea -kuulusteluihin Venäjälle

Suomen poliisi on lähdössä Arctic Sea -aluksen kaappauksesta epäiltyjen kuulusteluihin Venäjälle. Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja Rabbe von Hertzen kertoo, että matka tehdään todennäköisesti tämän kuun lopulla ja se kestää muutamia päiviä.

KRP tutkii epäiltyä laivakaappausta yhdessä usean maan kanssa. Paljon huomiota herättänyt tapahtumasarja alkoi Itämerellä kesällä.

Naamioidun miesjoukon kerrottiin hyökänneen laivan kimppuun heinäkuussa, minkä jälkeen se sekavien vaiheiden jälkeen saapui vasta vajaa viikko sitten Maltaan satamaan.

Von Hertzen ei kommentoi tutkinnan etenemisen yksityiskohtia, mutta käsitys tapahtumista on hänen mukaansa selkeytynyt huomattavasti.

Jupakkaa tutkitaan kaappauksena ja törkeänä kiristyksenä. Venäjän-matkan aikana kuulustelut hoitaa paikallinen viranomainen ja suomalaiset saavat olla paikalla.

Von Hertzen arvioi, että jutun tutkinta kestää ainakin vuoden loppuun. Suomen ja Venäjän lisäksi juttua ovat tutkineet Ruotsi, Malta, Viro ja Latvia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme