Mainos
Mainos

Suomalaiset lahjoittavat netin kautta vuohia Afrikkaan

Suomalaiset ovat lahjoittaneet internetin kautta vuodessa Afrikkaan yli 10 000 vuohta ja 300 lehmää.

Suomalaiset ovat innostuneet eettisistä lahjoista. Lahjoitus toimii niin, että eläin ostetaan Suomessa esimerkiksi joululahjaksi. Lahjansaajan ei kuitenkaan tarvitse hankkia karjasuojaa, hän saa vain tiedon hyödyllisen tuotantoeläimen lahjoittamisesta kehitysmaahan.

- Eläin ja kuitenkin kohtuullisen edullinen lahjamuoto on se mihin helposti tartutaan, ja se on hauska viesti myöskin eteenpäin lahjan saajalle, viestintäpäällikkö Kirsi Saloranta Kirkon ulkomaanavusta kertoo.

Eettisiä lahjaideoita löytyy eri järjestöjen nettisivuilta valtavasti. Netissä on myös helppo klikata ostoskoriin vaikka vuohi.

- Netti on hyvä väline nuorten tavoittamiseen ja tietenkin koulumaailma myös. Meidän toiminnassamme aktiivinen mukanaolo kouluissa, hyvän materiaalin tuottaminen, ja tämmöisen toimintamallin tarjoaminen kouluille, on selvästi ollut hyvä valinta, pääsihteeri Pentti Kotoaro Suomen Unicefistä kertoo.

Unicefin maailmanlaajuinen hitti on ollut 160 euron arvoinen kouluboksi. Alumiinilaatikon sisällä on koulutarvikkeet 80:lle lapselle. Järjestöt ovat räätälöineet yrityksille myös arvolahjoja, esimerkiksi osuuksia kyläpankista. Tapiola-vakuutusyhtiö osti jo kokonaisen koulun Afrikkaan.

- Naisbitt aikoinaan puhui, että tulee informaatioyhteiskunta, nyt sama tutkimusryhmä sanoo, että tulee seuraava megatrendi, spiritualiteetti, etiikka, vastuullinen yritystoiminta. Jos puhutaan ekologisesta jalanjäljestä, voitaisiin puhua myös sosiaalisesta jalanjäljestä, ihmiset haluaa tehdä hyvää, se on lisääntymässä selvästi maailmassa, yritysvalmentaja ja konsultti Tapio Aaltonen Novetos Consulting -yhtiöstä kertoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme