Mainos
Mainos

Suomalaiset luottavat kouluun muita Pohjoismaita enemmän

Peruskoulun opetukseen luotetaan Suomessa enemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Pohjoismaiden ministerineuvoston kyselytutkimuksessa lähes kolme neljästä suomalaisesta sanoi tuntevansa suurta luottamusta kouluun. Ruotsissa yhtä myönteisesti asennoitui selvästi alle puolet vastaajista.

Suomessa arvellaan myös, että koulunkäynti on riittävän vaativaa, ja lisäksi opettajien ammattia arvostetaan enemmän kuin muualla. Kaikissa Pohjoismaissa koululaisten vanhemmat suhtautuivat koulun saavutuksiin myönteisemmin kuin aikuiset keskimäärin. Suomessa vain joka kymmenes vanhempi piti koulun vaatimustasoa liian alhaisena, kun muissa Pohjoismaissa joka kolmas tai jopa joka toinen vanhempi kaipasi haasteellisempaa opetusta.

Tärkeimpinä oppiaineina pidettiin äidinkieltä, englantia ja matematiikkaa. Keväällä 2000 tehtyyn kyselyyn vastasi Suomessa noin 1200 aikuista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme