Mainos
Mainos

Suomalaiset luottavat oikeuslaitokseen

Kyselyn mukaan kaksi kolmesta luottaa oikeuslaitokseen. Luottamusaste on Suomessa 20 prosenttiyksikköä korkeampi kuin EU-maissa keskimäärin.

Suomalaiset luottavat oikeuslaitokseen vankasti. Kaksi kolmesta ilmoittaa luottavansa oikeuslaitokseen melko tai hyvin paljon. Keväällä tehdyn kyselyn tulos käy ilmi tänään julkaistusta Oikeusolot 2004 -tutkimuksesta.

EU:n muihin jäsenmaihin verrattuna suomalaisten luottamus kansallista oikeuslaitosta kohtaan on huippuluokkaa. Luottamus on täällä kolmanneksi suurinta Tanskan ja Kreikan jälkeen. Luottamusaste oli Suomessa kaksikymmentä prosenttiyksikköä korkeampi kuin EU-maissa keskimäärin.

Suomalaisten usko oikeuslaitokseen on pysynyt suhteellisen vakaana 1980-luvun lopulta lähtien. Kriittinen julkinen keskustelu ei siis näytä romuttaneen kansan uskoa tuomioistuimiin, vaikka luottamuskriisistä puhuttiin yleisesti ainakin 1990-luvun loppupuolella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot