Mainos
Mainos

Suomalaiset luottavat poliisiin

Yli 90 prosenttia suomalaisista luottaa poliisin toimintaan erittäin paljon tai melko paljon. Ihmisten henkilökohtainen luottamus poliisiin on jopa suurempi kuin heidän arvionsa siitä, miten muut luottavat poliisiin.

Tiedot käyvät ilmi hallintotieteiden maisteri Esa Käyhkön lisensiaattitutkimuksesta, joka tarkastetaan tänään Tampereen yliopistossa. Tutkimuksen mukaan poliisin omat käsitykset poikkeavat vain vähän kansalaisten käsityksistä. Poliisit olettavat yleisen luottamuksen itseään kohtaan hieman suuremmaksi kuin kansalaiset.

Poliisin kanssa tekemisiin joutuneet ihmiset ovat erittäin tyytyväisiä poliisin puolueettomuuteen, asian ymmärrettäväksi tekemiseen, ammattitaitoon ja hienotunteisuuteen. Poliisit puolestaan suhtautuvat omaan toimintaansa kriittisemmin kuin kansalaiset. Poliisien mielestä etenkin asioiden käsittelynopeudessa on toivomisen varaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme