Mainos
Mainos

Suomalaiset luottavat uutisten kuvitukseen

Suomalaiset eivät yleensä epäile uutiskuvien luotettavuutta, vaikka osaammekin jo arvioida uutisten kuvitusta syvällisesti. Näin arvioidaan tuoreessa tutkimuksessa, joka selvitti lukijoiden näkemyksiä uutiskuvien uskottavuudesta.

Suomalaisilla on tutkimuksen mukaan hyvä visuaalinen lukutaito. Keskeinen kysymys onkin, milloin sitä vaivaudutaan käyttämään. Arjen rutiinissa ei ole tapana pysähtyä miettimään uutiskuvaa.

On arveltu, että julki tulleet esimerkit kuvamanipulaatiosta heikentävät luottamusta uutiskuviin. Lukijat kuitenkin suhtautuvat uutiskuvien käsittelyyn sallivammin kuin kuvajournalismin ammattilaiset.

Lukijoiden käsitys uutiskuvien uskottavuudesta on toisaalta moniulotteinen: luottamus ja epäluottamus saattavat lomittua toisiinsa.

Suomalaisten luottamusta uutiskuviin tutkivat valtiotieteiden tohtori Liina Puustinen ja professori Janne Seppänen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot