Mainos
Mainos

Suomalaiset maailman kärjessä paperin kierrättäjinä

Suomessa kulutetusta paperista otetaan talteen noin 70 prosenttia.

Suomalaiset pitävät maailman kärkipaikkaa paperin keräyksessä ja kierrätyksessä. Suomessa kulutetusta paperista otetaan talteen noin 70 prosenttia.

Metsäteollisuus ry:n mukaan tulos on kansainvälisesti verrattuna huippuluokkaa. Se on myös hyvä saavutus harvaan asutussa maassa, jossa keräyksen järjestäminen on kallista pitkien etäisyyksien vuoksi.

- Suomessa käytetään kaikki täältä saatavissa oleva kierrätyskuitu, Metsäteollisuus ry:n ympäristöasiantuntija Fredrik Blomfelt sanoo.

Keräyspaperi on arvokas raaka-aine metsäteollisuudelle, ja siitä saatavien kuitujen merkitys on kasvanut viimeisten 15 vuoden aikana.

Suomen metsäteollisuus käyttää vuosittain noin 750 000 tonnia keräyspaperia raaka-aineenaan. Määrä vastaa noin viittä prosenttia metsäteollisuuden kuituraaka-ainetarpeesta. Kierrätyskuitujen osuus on pieni, koska Suomessa tuotetusta paperista valtaosa menee vientiin, joten paperi otetaan talteen lähinnä Keski-Euroopassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot