Mainos
Mainos

Suomalaiset matkanjärjestäjät eivät toistaiseksi peru matkoja

Suomalaiset matkanjärjestäjät eivät ole toistaiseksi perumassa matkoja Aasiaan tai mihinkään muuallekaan Yhdysvaltain terrori-iskun tai sen mahdollisten seurausten vuoksi. Matkanjärjestäjät käsittelivät aihetta yhteisessä palaverissaan tänään.

-Yhdessäkään kohteessa ei ole raportoitu mitään hässäkkää eikä ulkoministeriö ei ole havainnut mitään sellaista, joka aiheuttaisi poikkeusohjeita, kertoi Suomen matkatoimistoalan liiton toimitusjohtaja Hannu Hämäläinen. Afganistaniin tai Pakistaniin suomalaiset eivät matkoja järjestä. Matkanjärjestäjät seuraavat tilannetta kansainvälisten järjestöjensä avulla sekä matkakohteista ja tiedotusvälineistä.

Ulkoministeriöön ollaan jatkuvasti yhteydessä. Lentoyhtiöt pohtivat paraikaa vaihtoehtoisia reittejä Kaukoitään, jos Pakistanin ilmatilassa alkaa sotilasoperaatio tai se katsotaan muuten turvattomaksi. Finnairin osalta tämä koskisi vain Bangkokin-lentoa, joka viivästyisi hieman normaalista aikataulustaan.

Matkanjärjestäjät ovat kärsineet terrori-iskun seurauksista kukin tavallaan. Yhteistä todettiin olevan se, että matkojen varauksia tulee normaalia hitaammin.

-Kauppa kuitenkin käy eikä hätää ole. Tietysti hätä saattaa tulla, ellei tilanne normaalistu pian, Hämäläinen sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme