Mainos
Mainos

Suomalaiset menettäneet uskoaan puhtaaseen urheiluun

Lahden MM-kisojen dopingpaljastukset ovat saaneet suomalaiset epäilemään huippu-urheilun puhtautta. Suomen Gallupin mielipidetutkimuksen mukaan yli kolmannes suomalaisista uskoo, että valtaosa suomalaisen huippu-urheilun aiemmista saavutuksista on hankittu epärehellisesti.

Väli-Suomen sanomalehdille tehdyn tutkimuksen mukaan luottamus suomalaisen urheilun puhtauteen karisi yhä useammalta kansalaiselta keskiviikon dopingpaljastusten jälkeen. Maanantaina ja tiistaina 23 prosenttia haastatelluista oli sitä mieltä, että enemmistö suomalaisten huippu-urheilijoiden aiemmista saavutuksista on hankittu kiellettyjä tai muuten sopimattomia keinoja käyttäen. Keskiviikkona epäilevälle kannalle asettui 35 prosenttia haastatelluista.

Uskoa Suomen huippu-urheilun rehellisyyteen kysyttiin 26.2.-1.3. yhteensä 1001 suomalaiselta. Mielipidetutkimuksen keskimääräinen luottamusväli on neljä prosenttia suuntaan tai toiseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme