Mainos
Mainos

Suomalaiset mukaan kunnostamaan hautausmaata Viipurissa

1700-luvun lopulla perustettu Sorvalin hautausmaa on päässyt metsittymään pahasti.

Suomalaiset ja venäläiset ryhtyvät ensi kesänä kunnostamaan vanhaa Sorvalin hautausmaata Viipurissa. Tarkoituksena on kunnostaa alue muistolehdoksi ja kerätä tietoa sen menneisyydestä.

Kunnostukseen on saatu EU-rahaa, mutta myös Viipurin kaupunki ja Karjalan Liitto osallistuvat kustannuksiin.

Noin kolmen hehtaarin suuruinen hautausmaa Viipurinlahden rannalla on nykyisellään täysin metsittynyt. Se perustettiin vuonna 1798, ja sinne on haudattu eri uskontokuntien edustajia. Jäljellä olevissa hautapaasissa on suomalaisia, ruotsalaisia, venäläisiä ja saksalaisia nimiä.

Hankkeen projektipäällikkö Galina Pronin Viipuri-keskuksesta kertoo, että ensi kesänä yhteensä 30 vapaaehtoista lähtee kunnostustöihin. Tarkoituksena on raivata esiin polut ja käytävät sekä paikantaa haudat. Muutoin hautausmaa pyritään säilyttämään luonnontilaisena.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot