Mainos
Mainos

Suomalaiset mukaan Saarenmaan siltahankkeeseen

Kiinteän yhteyden rakentamista Saarenmaalle tutkitaan. Virolais-suomalaisena yhteistyönä laaditaan selvitys joko sillan tai tunnelin rakentamisesta.

Saarenmaan 46 000 asukasta erottaa Viron mantereesta salmi, joka on kapeimmillaan muutamia kilometrejä. Liikenne hoidetaan tätä nykyä mantereen ja Saarenmaan välillä lautta-aluksin. Selvitystyö on alkanut äskettäin, ja se on tarkoitus saada valmiiksi ensi vuoden loppuun mennessä. Tielaitoksen Turun tiepiiri, Turun yliopiston täydennyskoulutuskeskus, Varsinais-Suomen Liitto, Lounais-Suomen Ympäristökeskus ja Viatek Oy ovat mukana hankkeessa. Virosta projektiin osallistuvat Saarenmaan maakuntahallitus, Viron tielaitos, Tarton yliopisto, Tallinnan teknillinen yliopisto ja Saarte instituutti Saarenmaalta.

Turun tiepiirin hakemuksesta tarkoitukseen on myönnetty EU:n Interreg IIA -rahoitusta. Virolaiset hakevat siihen EU:n Phare-rahoitusta. Selvityskustannuksiksi on arvioitu 2 miljoonaa markkaa. Tarkoitus on tutkia kiinteän yhteyden tekninen rakentamismahdollisuus, kannattavuus ja sen vaikutukset.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme