Mainos
Mainos

Suomalaiset muuttaisivat mieluummin Pohjois-Koreaan kuin Venäjälle

Suomalaiset asuisivat mieluiten Ruotsissa, jos he lähtisivät Suomesta. Venäjä taas mainittiin useimmiten maana, johon ei haluttaisi muuttaa, selviää Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalaisen teettämästä kyselystä.

Ruotsin mainitsi suosikkimaaksi vajaa viidennes vastaajista. Seuraavina tulivat Espanja ja Norja.

Venäjää piti epämieluisimpana asuinmaana neljännes vastaajista. Toiseksi ylsi Pohjois-Korea, jonka nimesi joka kymmenes vastaaja.

Nihkeys Venäjää kohtaan korostuu pohjois- ja itäsuomalaisilla, vanhemmilla ikäluokilla ja vähemmän koulutetuilla. Vähiten kielteisiä mainintoja Venäjästä antoivat puolestaan alle 25-vuotiaat, opiskelijat ja koululaiset sekä Helsingin ja Uudenmaan alueen asukkaat.

Taloustutkimus haastatteli tutkimukseen noin tuhatta ihmistä ennen venäläiskenraali Nikolai Makarovin lausuntoja Suomesta ja Natosta. Vastaajille ei annettu valmiita vaihtoehtoja.

Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Juho Rahkonen pitää Venäjän osalta tuloksia hurjina.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot