Mainos
Mainos

Suomalaiset onnellisia

MTV3:n teettämän onnellisuusbarometrin mukaan arkea varjostaa pahiten stressi, joka on pahinta maatalousyrittäjillä.

MTV3:n onnellisuusbarometri kertoo, että onni kukoistaa suomalaisperheissä aavistuksen enemmän kuin viime keväänä. Naiset sanovat olevansa vähän onnellisempia kuin miehet.

- Ihmiset pystyvät pitämään elämänsä aika merkilliselläkin tavalla kasassa ja luomaan itselleen sellaisen kuvan, että minä olen elämääni tyytyväinen ja tämä on ainakin kohtuullisen onnellista, arvioi onnellisuustutkija Markku Ojanen Tampereen yliopistosta.

Kolme neljästä suomalaisesta on sitä mieltä, että elämä on huomattavasti helpompaa, kuin mitä se oli omien vanhempien aikaan. Yli puolet kertoo myös saaneensa elämältä enemmän kuin on odottanut.

- Kyllä tässä varmaan on vähän sellaista hyvän miehen ja naisen lisää hiukan näissä arvioissa, mutta se on sellaista eräänlaista positiivista oman elämän suojaamista, sanoo onnellisuustutkija Ojanen.

Onnea varjostaa yleisimmin vain stressi, joka on pahinta maatalousyrittäjillä. Johtajien stressi sen sijaan on paikkaansapitämätön myytti. Kyselyyn vastasi tuhat suomalaista.

(MTV3)

Katso Netti-tv:stä Tanja Huutosen juttuja aiheesta:

(05.10.2005)

(05.10.2005)

Lisää aiheestaMTV3:n erikoissivuilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme