Mainos
Mainos

Suomalaiset ostaisivat jättipotilla osakkeita — eivät kuitenkaan Nokiaa

Tänään jaossa olevalle 9 miljoonan euron ennätyspotille olisi monta ottajaa. MTV3 Uutiset kävi kysymässä, mihin lottoajat käyttäisivät mahdollisen voittosummansa. Kukaan kyselyyn vastanneista ei kuitenkaan pidä lainkaan todennäköisenä, että voitto omalle kohdalle voisi osua.

Oma asunto, hyväntekeväisyys ja matkustaminen kiinnostavat

Useat vastanneet eivät osanneet heti arvioida, mihin huikean voittosumman käyttäisivät. Asunnon osto ja myös hyväntekeväisyys kuitenkin kiinnostavat useaa.

–Ostaisin itselleni ja äidilleni asunnon ja maksaisin velat pois. Lahjoittaisin rahaa myös koirien hyväntekeväisyyteen. Pidän hyvin epätodennäköisenä, että voittaisin, Kristiina sanoo.

–Asuntoon käyttäisin varoja. Ostaisin myös sisaruksille asunnot ja lomailisin. En kuitenkaan usko voittavani, sillä en ole lotonnut, Maria nauraa.

–Lähtisin maailmanympärimatkalle ja ostaisin kaikille ystäville lahjoja. Ostaisin myös oman asunnon ja liiketilan, Hanna kertoo.

Kyselyyn vastannut Joonas puolestaan sanoi , että voiton osuessa kaikki rahat lähtisivät Afrikan nälkää näkeville lapsille.

–Ehkä pikku siivun jättäisin kuitenkin itsellekin, mies tunnustaa.

Nokian osakkeet eivät saa kannatusta

Lähes kaikki vastanneet haluaisivat sijoittaa voittorahansa osakkeisiin. Moni tunnustaisi kuitenkin hankkivansa itselleen sijoitusneuvojan. Kysyttäessä minkä firman osakkeita kukin ostaisi, vastaus ei yllätä:

–No en ainakaan Nokian osakkeita! Enkä myöskään sijoittaisi Kreikkaan, Joonas toteaa.

Hanna ja Kristiina haluaisivat sijoittaa mahdollisimman hyvin menestyvään firmaan:

–Palkkaisin itselleni sijoitusneuvojan, joka kertoisi mihin kannattaa rahansa laittaa, Hanna sanoo.

Käpylän R-kioskin työntekijä Hilla Julkunen kertoo ihmisten lottoavan huomattavasti enemmän, kun jaossa on ennätyspotti. Hän kertoo, että esimerkiksi porukkalottoa on helpompi myydä ihmisille, jotka eivät normaalisti juuri lottoa. Vakiolottoajat taas panostavat lottokuponkeihinsa suuremmilla rahasummilla. Itse Julkunen ei kuitenkaan aio lotota:

–En harrasta lottoamista. Se on mielestäni turhaa, hän sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme