Mainos
Mainos

Suomalaiset ovat ahkeria lehdenlukijoita

Suomalaiset ovat EU:n tunnollisimpia sanomalehden lukijoita, kertoo tuore barometri.

Suomalaiset ja ruotsalaiset lukevat sanomalehtiä enemmän kuin minkään muun EU-maan kansalaiset, kertoo tuore eurobarometri.

77,8 prosenttia suomalaisista ja 77,7 prosenttia ruotsalaisista lukee sanomalehteä 5-7 kertaa viikossa. EU-maiden keskiarvo on vain 46 prosenttia.

Vähiten sanomalehtiä luetaan Kreikassa, Espanjassa ja Portugalissa. Niissä on myös runsaasti ihmisiä, jotka eivät lue lehtiä ollenkaan. Kreikkalaisista peräti 30,5 prosenttia ilmoittaa pärjäävänsä kokonaan ilman sanomalehtiä. Suomessa vastaava luku on 0,9 prosenttia, mikä on EU-maiden alhaisin.

EU tekee jäsenmaissaan asenteita ja elintapoja kartoittavia eurobarometri-mittauksia neljä kertaa vuodessa. Otos on kussakin maassa noin 1000 yli 15-vuotiasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot