Mainos
Mainos

Suomalaiset ovat kohtuullisen onnellisia

MTV3:n onnellisuusbarometrin mukaan parantamisen varaa löytyy työ- ja seksielämästä. Naiset ovat hieman miehiä onnellisempia.

Suomalaiset ovat suhteellisen onnellista kansaa, kertoo MTV3:n teettämä onnellisuusbarometri. Nollasta sataan asteikolla keskiarvoksi tulee 68 eli parantamisen varaa kuitenkin on.

Tyytyväisyys työelämään sai kyselyssä heikoimmat arvosanat. Yksityisyrittäjä Olli Holstikko on tässä suhteessa poikkeus, sillä hän on unelma-ammatissaan. Vaatturiliike Saumassa tehdään kuitenkin kovasti töitä, sillä yrittäjä ei pääse Suomessa helpolla.

- Kyllä minä olen aika tyytyväinen. Tietenkin tässä ovat nämä yrittäjän harmit ja niksit sun muut, muttä kyltä tämä on ihan omavaltaista duunia, Holstikko selittää.

Tyttöystävä Stefanie Plyhm on samalla alalla ja on myös aina ollut kiinnostunut vaatteista.

- Pienenä oli jo näitä prinsessaleikkejä, tehtiin itse vaatteita jätesäkeistä ja näin. Ja sitten siitä yllättäen tuli ammattikin, Plyhm muistelee.

MTV3:n onnellisuusbarometrin mukaan naiset ovat hieman tyytyväisempia työhönsä kuin miehet. Kyselyyn vastasi yli tuhat suomalaista. Onnellisuuskäyrä laski alimmaksi työ- ja seksikysymyksissä.

Onnellisuustutkija, professori Markku Ojanen Tampereen yliopistosta on tuloksesta hieman yllättynyt.

- Ne olivat vähän matalampia kuin odotin. Ne lähestyvät jo 50:ttä joka on tässä asteikossa jo kriittinen raja, että sen alapuolella arviot ovat kielteisiä ja yläpuolella ovat positiivisia, Ojanen perustelee.

Onnellisuustutkija Ojasen mukaan voidaan sanoa, että seksielämä ja työelämä voisivat sujua vähän paremmin, mutta suhteellisen onnellisia ollaan kuitenkin.

Tyytyväisyydessä toimeentuloon löytyy myös alueellisia eroja. Esimerkiksi oululaiset ovat kaikista tyytymättömimpiä palkkaan, mutta rakkaus kukoistaa paremmin.

Onnellisuusbarometrin mukaan onni ei kasva suhteessa tilipussiin.

- Kohtuullinen toimeentulo on täysin riittävä, Ojanen vakuuttaa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 17.06.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme