Mainos
Mainos

Suomalaiset parantaisivat irtisanomisturvaa

Vahvimmin irtisanomisturvan parantamista peräävät alemmat toimihenkilöt sekä SAK:laiset.

Kolme neljästä suomalaisesta katsoo, että työntekijöiden turvaa irtisanomistilanteissa tulisi alkavalla tupo-kierroksella parantaa.

SAK:n Suomen Gallupilla teettämän kyselyn mukaan vahvimmin irtisanomisturvan parantamista peräävät SAK:laiset sekä alemmat toimihenkilöt. Molemmista ryhmistä 82 prosenttia pitää sitä tarpeellisena.

Ylemmistä toimihenkilöistä ja johtavassa asemassa olevista 62 prosenttia parantaisi palkansaajien irtisanomisturvaa. Yrittäjistä 42 prosenttia uskoo, että turvallisuutta irtisanomistilanteissa tulisi parantaa.

Vastanneista 82 prosenttia torjuu väitteen, että irtisanomisturva on Suomessa jo niin hyvä, että sitä pitäisi pikemminkin heikentää kuin parantaa. Johtavassa asemassa olevista ja ylemmistä toimihenkilöistä tätä mieltä on 79 prosenttia ja yrittäjistä 59 prosenttia.

Syyskuussa tehtyyn tutkimukseen haastateltiin yhteensä yli 1000 suomalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot