Mainos
Mainos

Suomalaiset parisuhteet intohimottomia

Suomalaiset parisuhteet eivät ole intohimoisia ja seksiä harrastetaan yhä vähemmän. Tämä selviää Väestöliiton tutkimusprofessorin Osmo Kontulan tuoreesta kirjasta. Miehet olivat tutkimuksen mukaan viime vuonna yhdynnässä keskimäärin 4,8 ja naiset 4,3 kertaa kuukaudessa.

Seksin vähentymistä selittää muun muassa se, että sekä miesten että naisten haluttomuus on yleistynyt viidentoista viime vuoden aikana.

Yli kaksikymmentä vuotta suomalaista seksiä tutkinut Osmo Kontula kertoo teoksessaan Halu & intohimo, millaista on seksi 2000-luvun Suomessa ja miten se on muuttunut viimeisten vuosikymmenten aikana. Tiedot ovat monessa suhteessa yllättäviä.

Kumppanilta vaaditaan uskollisuutta

Suomalaiset parisuhteet eivät ole intohimoisia ja yhdyntämäärät ovat laskussa. Yhä useammat naiset valittavat seksuaalisen halun puutteesta ja vaikeuksista saada orgasmeja. Kumppanilta vaaditaan entistä tiukemmin uskollisuutta. Tämä ilmentää romantiikan renessanssia.

Valtiotieteen tohtori Osmo Kontula on tutkimusprofessori Väestöliiton Väestöntutkimuslaitoksella ja dosentti Helsingin yliopistossa. Hän on aktiivinen seksuaalitutkimuksessa ja alan järjestöissä.

Häneltä on ilmestynyt 300 tieteellistä julkaisua, joista yli 50 kirjaa tai laajempaa tutkimusraporttia. Kontula on ollut Euroopan neuvoston konsultti seksuaali- ja lisääntymisterveysasioissa. Hän on parhaillaan Suomen Seksologisen Seuran puheenjohtaja, Journal of Sex Research -lehden toimittaja, Euroopan seksologiliiton hallituksen jäsen ja International Academy of Sex Research täysjäsen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme