Mainos
Mainos

Suomalaiset pelkäävät eniten liikennettä

Suomalaisia huolestuttaa eniten liikenne. Turvallisimmaksi paikaksi kansalaiset sen sijaan mieltävät kodin.

Joka toinen sanoo liikenneturvallisuuden heikentyneen viimeksi kuluneen vuoden aikana. Eniten liikenneturvallisuus huolestuttaa naisia ja alle 13-vuotiaiden lasten vanhempia.

Suomalaisten mielipiteitä turvallisuudesta on selvittänyt vakuutusyhtiö Pohjola. Tutkimusta varten IRO Research Oy haastatteli 2 000:tta iältään 15–74-vuotiasta suomalaista syyskuussa 2007. Spontaanisti kansalaiset mainitsevat liikenteen suurimpana huolenaiheenaan.

- Alkuvuosi liikenteessä on olut synkkä. Elokuun loppuun mennessä liikenneonnettomuuksissa on kuollut jo 252 ja loukkaantunut 5 669 henkilöä. Kuolleiden määrä on 50 enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Nuorilla vakavan onnettomuuden riski on jopa yli kolminkertainen muihin nähden. Kuolleista 64 ja loukkaantuneista 1 958 on ollut 15–24-vuotiaita nuoria, toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny Pohjolasta kertoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme