Mainos
Mainos

Suomalaiset rakensivat koulun Bosniaan

Suomalaiset rauhanturvaajat ovat rakennuttaneet koulun noin viidellekymmenelle bosniakki- ja serbilapselle Krusevon kylään Olovossa, keskisessä Bosniassa. Kuukauden päästä valmistuva koulu toimii myös kiertävänä lääkärin vastaanottotilana. Euroopan unionin rahoittaman hankkeen kustannukset ovat noin 53000 euroa.

Noin sadan hengen vahvuinen suomalainen Cimic-komppania toimii Bosniassa sotilaiden ja siviilien yhteistyön tukena. Sen päätehtävänä on tukea sodan aikana kotiseuduiltaan pakenemaan joutuneiden ihmisten paluumuuttoa. Cimic-upseerit toimivat rauhanturvajoukkojen, kansainvälisten avustusjärjestöjen sekä paikallisviranomaisten yhdistävänä lenkkinä paluumuuttoon liittyvissä ongelmissa.

Cimic-komppania on osa Bosnian SFOR-rauhanturvajoukkojen pohjoista taisteludivisionaa, jonka kotipaikka on amerikkalaisten ylläpitämä "Eagle Base" Tuzlassa, sata kilometriä Sarajevosta pohjoiseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme