Mainos
Mainos

Suomalaiset rauhanturvaajat kohti Malia

Suomalainen rauhanturvaajaryhmä lähti iltapäivällä matkaan kohti länsiafrikkalaista Malia. He osallistuvat EU:n operaatioon, jonka tarkoituksena on tukea Malin asevoimia koulutuksella ja neuvonnalla.

Malin armeija taistelee maan pohjoisosiin asettuneita islamistikapinallisia vastaan. Ranska on lähettänyt joukkojaan armeijan tueksi. EU:n operaatioon ei kuulu taisteluihin osallistumista.

Koulutusoperaatio on nyt alkuvaiheessaan. Sen on suunniteltu kestävän kaikkiaan vuoden ja kolme kuukautta. Alustavan suunnitelman mukaan operaatioon osallistuu yhteensä noin 500 henkilöä, joista 170 varsinaisissa koulutustehtävissä.

Tänään lähteneeseen ryhmään kuuluu 10 suomalaista, 12 ruotsalaista ja 2 liettualaista. He ovat olleet koulutettavina Porin Prikaatissa Säkylässä. Perillä ensimmäiset kaksi viikkoa on varattu perehtymiseen.

Pirkkalan lentokentältä lähtenyt lentokone tekee välilaskun Mallorcalle, missä rauhanturvaajat yöpyvät. Maliin heidän on määrä saapua huomenna.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme