Mainos
Mainos

Suomalaiset rauhanturvaajat lentävät Afganistaniin

Suomalaisten päätehtävänä Afganistanissa on sopeuttaa sotilaita takaisin siviiliin sekä olla tekemisissä siviiliväestön kanssa.

Suomalaiset rauhanturvaajat ja siviilikriisinhallinnan asiantuntijat lentävät tänään Porista Afganistaniin. Kahdeksan rauhanturvaajaa ja kolme siviilikriisihallinnan asiantuntijaa liittyy brittiläis-pohjoismaiseen osastoon Pohjois-Afganistanissa.

- Alueella on jo kahdeksan suomalaista maastontiedustelussa. Tämän osaston saavuttua paikalle suomalaisten määrä on täysi, Niinisalon kansainvälisen keskuksen apulaisjohtaja, everstiluutnantti Mauri Koskela kertoo.

Afganistanin ISAF-rauhanturvaoperaatio laajennettiin pääkaupungin Kabulin ja sen lähiympäristön ulkopuolelle viime lokakuussa.

Pohjois-Afganistanin Maimanassa suomalaisten päätehtävä on sopeuttaa sotilaita takaisin siviiliin. Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa suomalaiset rauhanturvaajat ovat olleet tekemisissä lähinnä siviiliväestön kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme