Mainos
Mainos

Suomalaiset reserviläiset mukana Viron pääsotaharjoituksessa

Virossa on parhaillaan menossa pääsotaharjoitus, johon osallistuu myös suomalainen taistelupioneerijoukkue.

Suomalaisia reserviläisiä on mukana ensi kertaa tässä kansainvälisessä harjoituksessa. 40 reserviläisen joukkue on peräsin Porin prikaatista. Pioneeriosastossa on mukana virolaisten ja suomalaisten lisäksi hollantilaisia ja saksalaisia. Harjoitus kestää 26. toukukuuta asti.

Everstiluutnantti Tero Savonen Porin prikaatista kertoo, että suomalaisjoukko on koulutettu Porin prikaatin kansainvälisessä valmiusjoukkokoulutuksessa ja heidät kotiutettiin vasta noin vuosi sitten.

– Tämä on ensimmäinen kerta kun Suomesta osallistuu reserviläisiä Viron pääsotaharjoitukseen.


"Kevätmyrsky" -harjoituksessa on mukana noin 9000 henkilöä 16 maasta. Mukana on siis Viron Nato-liittolaisia, naapureita ja tarkkailijoita aina Ukrainaa, Georgiaa ja Kiinaa myöten.

– Suomalaisten tehtävänä on muun muassa miinojen raivaamista, siltojen rakentamista ja sulutteiden rakentamista omien joukkojen turvaksi yhteistoiminnassa muiden maiden kanssa, Savonen kertoo.

Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Seppo Toivonen sanoo, että harjoitusta on seurattu usean vuoden ajan ja viime vuonna siihen osallistui esikuntaupseereja.

– Tämä vahvistaa laaajemmin katsottuna Suomen ja Viron yhteistyötä ja turvallisuutta tässä lähialueilla.

– Yhdessä tekeminen on tärkeää tänä päivänä, sanoo Toivonen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme