Mainos
Mainos

Suomalaiset säästävät matkaillakseen

Neljä suomalaista taloutta kymmenestä säästää rahaa lomamatkaa varten. Kotitalouksista melkein puolet aikoi matkustaa tänä kesänä ulkomaille.

Suomalaiset säästävät aiempaa enemmän päästäkseen lomamatkalle. Neljä taloutta kymmenestä kiristää kukkaron nyörejä lomaillakseen. Lomamatkojen suunnittelu on vauhdikasta. Suomalaisista kotitalouksista lähes puolet aikoi matkustaa tänä kesänä ulkomaille, ja kaksi kolmasosaa kotitalouksista visioi suuntaavansa kotimaanreissulle.

Tilastokeskus haastatteli huhti-kesäkuussa yli 4700:aa suomalaista heidän matka-aikeistaan ja säästösuunnitelmistaan. Lomamatkasuunnitelmien määrä on kasvanut tasaista tahtia, ja se on edelleen ennätyksellisen korkealla.

Eteläsuomalaiset suunnittelivat muiden alueiden asukkaita useammin ulkomaan lomamatkaa. Vähiten suunnitelmia oli Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa. Ylemmistä toimihenkilöistä ja yrittäjistä ulkomaille aikoo suunnistaa yli 60 prosenttia, kun taas työttömistä ja maatalousyrittäjistä vain 30 prosenttia suunnitteli matkalaukun pakkaamista.

Lomamatkoja kotimaahan suunniteltiin eniten Pohjois-Pohjanmaalla, jossa lähes 80 prosenttia visioi matkustelevansa Suomessa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme