Mainos
Mainos

Suomalaiset syövät huonosti hedelmiä ja kasviksia

Suomalaiset ovat hedelmien syömisessä OECD-maiden hännänhuippuja. Suomalaisista miehistä vain joka viides ja naisista alle puolet syö hedelmiä tai marjoja joka päivä. 

Kasvisten syömisessäkin suomalaiset ovat tilastojen häntäpäässä. Suomea vähemmän kasviksia syödään päivittäin vain Saksassa. Asia selviää tuoreesta OECD:n tilastosta. 

Nuorison luvut ovat kaikkein heikoimmat. 15-vuotiaista pojista vain alle joka seitsemäs syö hedelmiä ja kasviksia päivittäin. 

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen erikoistutkija Marja-Leena Ovaskaisen mukaan kyseessä voi olla myös tilastoharha. Vastaukset riippuvat kysymyksenasettelusta. 

- Säännöllisen käytön arvioiminen on vaikeaa. Suomessa syödään paljon keittoja ja kasvikset ovat siellä mukana, Ovaskainen sanoo. 

Suomalaisten luvut perustuvat vuoden 2011 aikuisväestön terveyskäyttäytymistutkimukseen. Siinä 5000 suomalaiselta kysyttiin muun muassa, kuinka usein he syövät tuoreita kasviksia ja hedelmiä tai marjoja. Nuorten luvut ovat peräisin maailman terveysjärjestön HBSC-tutkimuksesta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme