Mainos
Mainos

Suomalaiset syövät liikaa mutta terveellisesti

Suomalaisten ruokavalio on muuttunut terveellisempään suuntaan.

Ruokaa

Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkimuspäällikön Johanna Mäkelän mukaan suomalaiset ovat kuunnelleet tarkasti terveysvalistusta ja ovat tietoisia ruuan merkityksestä terveydelle. Esimerkiksi kasviksia syödään aiempaa enemmän ja ruokiin käytetyt rasvat ovat terveellisempiä. Suomalaiset syövät kuitenkin enemmän kuin kuluttavat.

Uutena näkökulmana ruokakeskusteluun kansanterveyden rinnalle on ilmaantunut kansantalous. Mäkelän mukaan yhä enemmän kiinnitetään huomiota siihen, mitä maksaa, jos ei ole terve.

Tietoiset valinnat ravinnon suhteen ovat nykyisin yhä useammalle kannanotto - esimerkiksi eläinten oikeuksien tai yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden puolesta. Tämä näkyy etenkin kasvissyönnin ja veganismin yleistymisenä sekä luomu- ja lähiruuan suosimisena.

Mäkelä arvioi, että tulevaisuudessa ruuan tuotanto teknologisoituu entisestään.

-Uusilla tekniikoilla muokataan elintarvikkeita terveellisemmiksi. Tämän vastapainoksi osalle kuluttajista ruuan "luonnollisuuden" merkitys korostunee. Samalla myös ruuantuotannon vaikutukset ympäristöön aletaan tiedostaa aiempaa paremmin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme