Mainos
Mainos

Suomalaiset tandem-pyöräilijät matkalla maailman ympäri

Kaksi suomalaista on aloittanut matkan maailman ympäri - tandem-polkupyörä kulkuvälineenään.

Kaksikon matka käynnistyi muutama viikko sitten Uudessa-Seelannissa. Tällä hetkellä kaksikko on Franz Josefin jäätikön lähistöllä eteläisessä Uudessa-Seelannissa.

Seuraavaksi on määrä huhkia Aucklandiin, josta siirrytään veneellä Australian pyöräteille. Mutta milloin on tarkoitus saapua takaisin Suomeen?

- Matkalle ei ole loppua näkyvissä, eikä tarkkaa aikatauluakaan ole. Matka lopetetaan sitten, kun kyllästytään, toteaa tandem-pyörää ohjastava Nikke.

Matkakumppani Jontte toimii kartturina ja ottaa kuvia ja videoita tempaukselle omistetulle verkkosivulle.

Forrest Gumpin jalanjäljissä?

Niken mukaan alkuperäisenä ajatuksena oli valmistumisen kunniaksi kiertää Uusi-Seelanti tandem-pyörällä. Suunnitelma muuttui kunnianhimoisemmaksi kielimuurin kautta.

- Tapasimme joskus Nordkapista kotimaahansa kävelleitä espanjalaisia. He ymmärsivät, että tarkoituksemme on pyöräillä Uuteen-Seelantiin eikä Uudessa-Seelannissa, Nikke kertoo.

Vähitellen suunnitelmat käsittivät aavistuksen pidemmän pyöräilyreitin, jonka taittamisessa ei aiota pitää kiirettä.

Jontelle ja Nikelle pyöräily on elämäntapa.

- Kollegapyöräilijät ymmärtävät intohimon ja tempauksemme motiivin. Muuten on tullut ihmettelyjä, että miksi tandemilla ja millä rahalla, Nikke kertoo.

Niin, miksi tandemilla ja millä rahalla?

- Tandemin kyydissä voi jutella jatkuvasti. Lisäksi Jontte loukkaantui viime syksynä, joten hänen olisi vaikea ohjastaa polkupyörää.

Matkakassa taasen koostuu pyöräilijöiden säästöistä, joista suurin osa kuluu ruokaan. Pyöräily ja teltassa majoittuminen auttavat pitämään budjetin kurissa.

Kaksikon matkaa voi seurata tempauksenverkkosivulla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme