Mainos
Mainos

Suomalaiset terveempiä kuin 20 vuotta sitten

Suomalaiset ovat nyt monessa suhteessa terveempiä kuin vastaavan ikäinen väestö 20 vuotta sitten. Monet verenkiertoelinten sekä tuki- ja liikuntaelinten sairaudet ovat nyt harvinaisempia kuin aiemmin, ja väestön elinikä on pidentynyt.

Hyvä esimerkki on sepelvaltimotautiin sairastuminen vanhempana kuin aikaisemmin ja sen ennusteen paraneminen. Tästä kehityksestä huolimatta sosiaaliturvaa tarvinneiden määrä on kasvanut, ja kasvu tulee jatkumaan, käy ilmi Kelan tuoreesta raportista.

Väestön ikärakenteen muutos selittää osaksi sosiaaliturvan tarpeen kasvun, sillä eliniän pidetessä pitkäaikaissairauksien määrä lisääntyy. Esimerkiksi astma- ja reumapotilaiden määrän kasvun takana on suurelta osin se, että näitä tauteja sairastavat vanhukset elävät aikaisempaa pitempään.

Naisten tupakointi on viime vuosina yleistynyt, ja siitä johtuvien keuhkosairauksien määrä kasvaa. Lihavuus ja sen aiheuttama diabetes ovat myös lisääntyneet etenkin keski-ikäisillä miehillä. Psyykkinen terveys näyttää raportin mukaan muuttuneen suhteellisen vähän. Masennuksen osuus työkyvyttömyyden aiheuttajana on kuitenkin nopeasti kasvanut.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot