Mainos
Mainos

Suomalaiset tuntevat osteoporoosin syyt kehnosti

Suomalaiset tuntevat huonosti osteoporoosin eli luukadon aiheuttajat. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan 88 prosenttia vastaajista tunsi osteoporoosin käsitteenä, mutta vain harva tietää sairauden riskitekijät tai ilmenemismuodot.

Suhteellisen harva suomalainen tietää, että alipaino, hormonaaliset tekijät, päihteiden käyttö sekä monet sairaudet lisäävät osteoporoosin riskiä. Useampi kyselyyn vastanneista arveli, että vähäinen liikunta sekä ruokavalio vaikuttavat sairausriskiin.

Vain alle viidennes kyselyyn vastanneista tiesi, että osteoporoosi ilmenee luiden haurastumisena. Vielä vähemmän tunnettua oli se, että kumaruus ja pituuden lyheneminen voivat olla sairauden merkki.

Suomen Osteoporoosiyhdistyksen teettämään kyselytutkimukseen vastasi 1078 yli 40-vuotiasta suomalaista. Haastattelututkimus toteutettiin maaliskuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme