Mainos
Mainos

Suomalaiset tuottavat jätettä EU-keskiarvoa vähemmän

Suomalaiset tuottavat jätettä hieman vähemmän kuin EU-kansalaiset keskimäärin, käy ilmi EU:n tilastotoimiston Eurostatin maanantaina julkaisemasta tilastosta.

Suomalaiset tuottivat toissa vuonna jätettä 507 kiloa asukasta kohden, kun EU-keskiarvo oli 522 kiloa.

Eniten jätettä tuottavat tanskalaiset ja irlantilaiset, vähiten jätettä puolestaan tuotetaan Tshekissä ja Slovakiassa.

Suomalaiset ovat myös hieman EU-keskiarvoa parempia kierrättäjiä, sillä Suomessa kierrätykseen päätyy 26 prosenttia jätteestä, kun unionin keskiarvo on 22 prosenttia. Kierrätyksen ykkösmaa on Saksa, missä lähes puolet jätteistä päättyy kierrätykseen.

Toisaalta suomalaiset vievät myös keskimääräistä suuremman osan - eli hieman yli puolet - jätteistään kaatopaikoille. Ruotsissa kaatopaikoille päätyy vain neljä prosenttia jätteistä ja Saksassa vain yksi prosentti.

Kaatopaikkajätteen korkea osuus johtuu paljolti siitä, että Suomessa on suhtauduttu kriittisesti jätteiden polttamiseen. Esimerkiksi Ruotsissa lähes puolet jätteistä päätyy polttolaitoksiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot