Mainos
Mainos

Suomalaiset työntekijät huolissaan liian kovasta työtahdista

Suomalaiset kokevat työkykynsä suurimmaksi uhaksi liian kovan työtahdin ja työn vaatimukset, kertoo työeläkeyhtiö Varman työhyvinvointitutkimus.

Vaikka suomalaisten näkemys omasta työkyvystään on nyt parempi kuin viime tutkimuksessa kolme vuotta sitten, työhyvinvoinnissa on suuria eroja eri aloilla. Tutkimuksen mukaan nuorten työntekijöiden työhyvinvointia pitäisi parantaa erityisesti it-alalla. Alalla joka kymmenes alle 30-vuotias kuuluu työkykynsä kannalta riskiryhmään.

Ikäluokassa 50-59-vuotiaat eniten riskiryhmään kuuluvia on metsäteollisuudessa. Elintarvikealalla työhyvinvointi sen sijaan näyttää parantuneen.

– Työhyvinvointia voidaan parantaa tunnistamalla työhyvinvoinnin ongelmia mahdollisimman varhain, sanoo Varman asiantuntijalääkäri Tanja Rokkanen.

Selvityksen on tehnyt Varman kanssa työhyvinvoinnin asiantuntijayritys Odum. Nyt julkaistun tutkimuksen aineisto on kerätty vuosina 2010 ja 2011. Sen vastaajamäärä oli noin 30400. Tarkoitus on selvittää, millainen on suomalaisten työkykyennuste ja millaiset seikat sitä mahdollisesti uhkaavat.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme