Mainos
Mainos

Suomalaiset tyytyväisiä euroon

Suomalaiset ovat tyytyväisiä yhteisvaluutta euroon, lisäksi yli puolet äänestäisi EU-jäsenyyden puolesta mikäli vaalit pidettäisiin nyt.

Suomalaiset eivät ole yhtä innostuneita Euroopan unionin jäsenyydestä kuin virolaiset. Yhteiseen valuuttaan Suomessa kuitenkin suhtaudutaan huomattavasti suopeammin kuin Ruotsissa.

EU:n ja euron suosiota selvitettiin Helsingin Sanomien Taloustutkimuksella teettämässä mittauksessa. Sen mukaan 74 prosenttia kansalaisista hyväksyy euron käyttöönoton ja 25 prosenttia ei hyväksy. Euron suosio on noussut viime vuoden alusta, jolloin se otettiin käyttöön.

Jos EU:hun liittymisestä järjestettäisiin nyt kansanäänestys, äänestäisi 55 prosenttia vastaajista EU:hun liittymisen puolesta. Liittymistä vastustaisi 37 prosenttia ja kahdeksan prosenttia ei osaisi sanoa kantaansa.

EU-jäsenyyden suosio on hieman noussut. Vielä viime talvena jäsenyyden kannattajia ja vastustajia oli yhtä paljon, mutta esimerkiksi viime vuoden toukokuussa jäsenyyden vastustajia oli enemmän kuin sen kannattajia.

Mielipidemittaus tehtiin 15. ja 31. elokuuta välisenä aikana ja siihen vastasi 995 ihmistä. Kyselyn virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä puoleen ja toiseen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme