Mainos
Mainos

Suomalaiset tyytyväisiä julkisiin palveluihin

Kysely: Käyttäjät antavat julkisille palveluille arvosanaksi 8,1. Käyttäjät ovat aiempaa tyytyväisempiä tietokoneiden ja Internetin avulla tarjottuihin julkisiin palveluihin.

Suomalaiset ovat edelleen tyytyväisiä julkisiin palveluihin, ilmenee tuoreesta selvityksestä. Kansalaiset antavat julkisille palveluille arvosanaksi 8,1. Palveluja käyttävät ovat kaikkiaan tyytyväisempiä palveluihin kuin niitä käyttämättömät.

Valtiovarainministeriön teettämässä barometrissä vastaajat antoivat arvosanan kunnalliselle päiväkodille, peruskoululle, kunnalliselle kirjastolle, terveyskeskuksen ajanvarauskäynnille, terveyskeskuksen päivystyskäynnille, poliisille, verotoimistolle sekä taajamien ulkopuolisille pääteille.

Ministeriön mukaan käyttäjät ovat aiempaa tyytyväisempiä tietokoneiden ja Internetin avulla tarjottuihin julkisiin palveluihin.

Tutkimuksessa haastateltiin puhelimitse yhteensä 5000 ihmistä. Palvelukohtaiset vastaajamäärät vaihtelivat reilun 200 ja vajaan 900 vastaajan välillä.

Julkisten palvelujen laatubarometri on kehitetty yhteistyössä valtiovarainministeriön, Tilastokeskuksen ja Kuluttajatutkimuskeskuksen kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot