Mainos

Suomalaiset tyytyväisiä peruspalveluihin

Suomalaiset ovat keskimääräistä tyytyväisempiä peruspalveluihinsa verrattuna muihin EU-kansalaisiin.

Tämä käy ilmi EU-komission teettämästä tutkimuksesta, jossa vertailtiin EU-kansalaisten tyytyväisyyttä maidensa liikenne-, tietoliikenne- ja muihin infrastruktuuripalveluihin.

Tyytyväisimmät EU-kansalaiset löytyivät Luxemburgista, jossa 81 prosenttia asukkaista oli tyytyväisiä tarjottuihin peruspalveluihin. Seuraavaksi tyytyväisimpiä olivat britit ja tanskalaiset. Tyytymättömimpiä peruspalveluihin oltiin Italiassa, jossa vain 56 prosenttia kansalaisista oli tyytyväisiä tarjottuihin palveluihin.

Kaasun tilastointi hämää

Suomen kohdalla tilastointia mutkistaa se, että Suomessa kaasulla on selvästi vähemmän käyttäjiä kuin useimmissa muissa EU-maissa. Jos kaasutoimitusten poikkeuksellisen alhainen tyytyväisyyslukema jätetään pois laskuista, on suomalaisista 72 prosenttia tyytyväisiä maan infrastruktuuripalveluihin.

Kaasun toimituspalveluita lukuun ottamatta suomalaiset olivat kaikkien muiden tutkittujen palvelujen kohdalla EU-keskiarvoa tyytyväisempiä.

Posti saa kiitosta

Suomalaiset olivat erityisen tyytyväisiä postipalveluihin, joita hyvinä piti 82 prosenttia kansalaisista. Vähiten tyytyväisiä suomalaiset olivat rautatiepalveluihin, joita piti hyvinä vain 58 prosenttia kansalaisista.

Suomalaiset seurasivat tässä suhteessa eurooppalaista yleistrendiä, sillä myös koko EU:n tasolla postipalveluihin oltiin eniten tyytyväisiä ja rautatiepalveluihin vähiten tyytyväisiä.

Suomi poikkeaa EU-maiden enemmistöstä siinä, että suomalaiset ovat selvästi keskiarvoa tyytyväisempiä matkapuhelinpalveluihinsa. Suomalaisista 76 prosenttia oli tyytyväisiä tarjolla oleviin matkapuhelinpalveluihin, kun EU:n keskiarvo oli vain 65 prosenttia.

EU-komission tutkimuksessa oli puhelinpalveluiden, postin ja julkisen liikenteen lisäksi mukana sähkön, veden ja kaasun toimituspalvelut. Tutkimusta varten haastateltiin viime syyskuussa tuhatta suomalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot