Mainos
Mainos

Suomalaiset tyytyväisimpiä terveyspalveluihinsa

Tuoreen selvityksen mukaan suomalaiset ovat EU-maiden tyytyväisimpiä terveydenhuoltoon.

Viidessätoista EU-maassa tehty selvitys osoittaa, että suomalaisista 73 prosenttia katsoo maamme terveydenhuollon toimivan hyvin ja on sitä mieltä, että järjestelmään tarvitaan vain pieniä muutoksia. Muissa unionimaissa tätä mieltä oli 43 prosenttia väestöstä.

Tyytyväisyydestä huolimatta terveyspalvelut jakaantuvat meillä eriarvoisesti kansalaisten välillä, paljastaa puolestaan OECD-maiden terveyspalvelujen saatavuutta ja käytön tasoa koskeva tutkimus. Suomessa suurituloiset käyttävät kansainvälisestikin verrattuna huomattavasti enemmän terveyspalveluja kuin pienituloisemmat. Osaksi tätä selitetään Suomen hyvällä työterveyshuollolla.

-Terveyspalvelujen käytön eriarvoisuus Suomessa on yhä kasvanut muihin maihin verrattuna. Yhtä laajaa eriarvoisuus on Yhdysvalloissa ja Portugalissa, kolmevuotinen tutkimus paljastaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot