Mainos
Mainos

Suomalaiset uskovat liikunnan hyödyllisyyteen

Liikunnan katsotaan olevan erityisen hyödyllistä muille kuin itselle. Tämä johtunee siitä, että kyselyyn vastanneet arvioivat oman kuntonsa keskitasoa paremmaksi.

Suomalaiset ovat yhtä mieltä siitä, että liikunnasta on hyötyä terveydelle. Eniten kansalaiset arvioivat sen kuitenkin auttavan muita ihmisiä.

Kaikki Suomen Ladun haastattelututkimukseen vastanneista uskovat, että liikunnan avulla voidaan parantaa ainakin jonkin verran suomalaisten kuntoa tai terveyttä. Peräti 66 prosenttia arvioi, että liikunta vaikuttaa terveydentilaan erittäin paljon.

Kyselyyn vastanneet kuitenkin uskovat, että liikunnan lisääminen auttaa eniten muita kuin itseä. Tutkimuksen tuloksia tulkinnut professori Ilkka Vuori arvioi tämän johtuvan osittain siitä, että vastaajat ovat arvioineet oman kuntonsa keskitasoa paremmaksi.

Suomalaiset arvelevat, että liikunnalla voidaan vaikuttaa myös ylipaino-ongelmaan. Lähes kaikki vastaajat pitävät liikunnan lisäämistä tärkeänä, jotta suomalaiset eivät enää lihoisi.

Suomen Latu ja TNS Gallup kysyivät tuhannelta suomalaiselta, miten liikunnan lisääminen vaikuttaa kansan terveydentilaan, mielialaan ja työtehoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme