Mainos
Mainos

Suomalaiset uskovat sosiaali- ja terveyspalvelujen heikentyvän

Suomalaiset uskovat, että heidän kuntansa sosiaali- ja terveyspalvelut heikkenevät lähitulevaisuudessa. Tätä mieltä on 61 prosenttia suomalaisista. 29 prosenttia otaksuu, että palvelut parantuvat.

Tulokset ilmenevät Smartumin teettämästä kyselytutkimuksesta. Siihen vastasi liki 1500 suomalaista, joista yli puolet on vähintään 50-vuotiaita.

Uhkina kehityksessä nähtiin kuntatalouden heikentymisen lisäksi kunnan haluttomuus kehittää palveluja ja osaavan henkilökunnan puute.

Usko tulevaan oli kahdeksasta isosta kaupungista vahvin Kuopiossa ja matalin Turussa.

Uhkakuvista huolimatta 62 prosenttia suomalaisista on tyytyväisiä oman kuntansa sosiaali- ja terveyspalveluihin.

Vain 3 prosenttia kyselyyn vastanneista toivoisi mallia, jossa yritykset tai järjestöt tuottavat suurimman osan palveluista. Kuntaan ainoana tuottajana tyytyisi 29 prosenttia. Sekamalli, jossa palveluja tuottavat kunta ja sen valitsemat toimijat, saa siis selkeästi enemmistön tuen.

Jopa 80 prosenttia haluaisi tehdä itse päätöksensä palveluntuottajasta. Lujin luottamus itseen valitsijana on Kuopiossa, ja vähäisintä se on Helsingissä. Valinnoissaan ihmiset painottaisivat laatua.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme