Mainos
Mainos

Suomalaiset uskovat valistuksen ehkäisevän tupakointia

Valistuksen lisääminen on paras keino ehkäistä nuorten tupakoinnin aloittamista. Näin ajattelee 52 prosenttia Valittujen Palojen kyselytutkimukseen vastanneista suomalaisista.

Nuorten tupakoinnin aloittamista hillitsisi 21 prosenttia eli viidennes vastanneista vaikeuttamalla tupakan saantia, ja 13 prosenttia korottamalla tupakan hintaa.

Niukka enemmistö, 54 prosenttia vastaajista, piti tupakkaa huumeena. 43 prosentin mielestä tupakka ei ole huume. Nykyinen tupakkalaki on 53 prosentin mielestä tarpeeksi tiukka, mutta 43 prosenttia kiristäisi lakia.

Mielipidekyselyn teki Taloustutkimus Oy maalis- ja huhtikuussa. Kyselyyn vastasi 994 henkilöä. Kyselyyn vastanneista naisista tupakoi 28 prosenttia ja miehistä 42 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot