Mainos
Mainos

Suomalaiset valmiita maksamaan ilmastotalkoista

Suomalaisten enemmistö olisi valmis maksamaan kolme euroa viikossa ilmastonmuutoksen torjunnasta.

Euroopan unioni on arvioinut, että ilmastotalkoot maksavat 156 euroa vuodessa unionin jäsenmaiden jokaista asukasta kohti aina vuoteen 2020 saakka.

Helsingin Sanomien kyselyssä kolme neljästä kyselyyn vastanneesta olisi ainakin melko halukas tai halukas osallistumaan kustannuksiin.

Kahdeksan vastaajaa kymmenestä pitää ilmastonmuutosta ainakin melko suurena uhkana ja kolme kymmenestä hyvin suurena uhkana. Harva uskoo, että ilmastonmuutosta pystytään enää pysäyttämään.

Vain vajaa kolmannes vastaajista olisi valmis maksamaan energiasta nykyistä enemmän. Kaikkiin palveluihin ja tuotteisiin lisättävää ilmastoveroa kannattaa alle puolet.

Tutkimukseen haastateltiin tuhatta suomalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot